• Like
    Yay
    2
    0 Yorum 0 Paylaşım 132 Gösterim 0 Favori
  • Haha
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 148 Gösterim 0 Favori
  • 23 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır:

    - 1904 - Saint Louis'de (ABD) III. Olimpiyat Oyunları başladı.

    - 1914 - Avusturya Macaristan, Sırbistan'a savaş ilan etti. Bu, 1. Dünya Savaşı'nın başlangıcı oldu.

    - 1942 - 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası, Treblinka toplama kampında Yahudi soykırımına başladı.

    - 1952 - Mısır Devrimi gerçekledi ve Kral Faruk tahttan indirilerek cumhuriyet ilan edildi.

    - 1967 - 12 gün süren Detroit Ayaklanması bastırıldı; 43 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi tutuklandı.

    - 2011 - Norveç'te, Oslo'daki bir hükümet binasının bombalanması ile başlayan ve Utoya adasındaki gençlik kampında silahlı saldırı ile devam eden terör eylemlerinde 77 kişi öldü.

    Bunlar 23 Temmuz'da yaşanmış tarihi açıdan önemli bazı olaylardandır. Elbette bu tarihte yaşanmış daha pek çok önemli hadise mevcuttur.
    23 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır: - 1904 - Saint Louis'de (ABD) III. Olimpiyat Oyunları başladı. - 1914 - Avusturya Macaristan, Sırbistan'a savaş ilan etti. Bu, 1. Dünya Savaşı'nın başlangıcı oldu. - 1942 - 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası, Treblinka toplama kampında Yahudi soykırımına başladı. - 1952 - Mısır Devrimi gerçekledi ve Kral Faruk tahttan indirilerek cumhuriyet ilan edildi. - 1967 - 12 gün süren Detroit Ayaklanması bastırıldı; 43 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi tutuklandı. - 2011 - Norveç'te, Oslo'daki bir hükümet binasının bombalanması ile başlayan ve Utoya adasındaki gençlik kampında silahlı saldırı ile devam eden terör eylemlerinde 77 kişi öldü. Bunlar 23 Temmuz'da yaşanmış tarihi açıdan önemli bazı olaylardandır. Elbette bu tarihte yaşanmış daha pek çok önemli hadise mevcuttur.
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 101 Gösterim 0 Favori
  • “Kendi içimizdeki karanlığı aydınlatmadıkça dünyadaki karanlıkları aydınlatamayız.” - Carl Jung
    “Kendi içimizdeki karanlığı aydınlatmadıkça dünyadaki karanlıkları aydınlatamayız.” - Carl Jung
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 100 Gösterim 0 Favori
  • 24 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır:

    - 1869 - Feminist aktivist Susan B. Anthony, kadınlara oy verme hakkı verilmesi için kampanya başlattı.

    - 1925 - "Monkey Trial" olarak bilinen Scopes Davası'nda, Tennessee eyaletinde evrim öğretiminin yasaklanması tartışıldı.

    - 1943 - II. Dünya Savaşı sırasında, Müttefikler Sicilya'yı İtalyan ve Alman işgalinden kurtardılar.

    - 1969 - Apollo 11 astronotları Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, ay yüzeyine ilk inişi gerçekleştirdiler.

    - 1974 - Yunanistan'da askeri cunta yönetimi sona erdi ve eski başbakan Konstantin Karamanlis ülkeye geri döndü.

    - 1998 - ABD'nin Teksas eyaletinde James Byrd Jr., ırkçı bir saldırı sonucunda öldürüldü. Bu olay ırkçı şiddeti protesto gösterilerine yol açtı.

    - 2002 - Wall Street'te faaliyet gösteren muhasebe firması Arthur Andersen'e, Enron skandalındaki rolü nedeniyle hapis ve para cezası verildi.

    - 2011 - Norveç'te bir aşırı sağcı terörist, Oslo'da bir hükümet binasını bombaladı ve sonrasında bir gençlik kampına silahlı saldırıda bulundu. 77 kişi hayatını kaybetti.
    24 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır: - 1869 - Feminist aktivist Susan B. Anthony, kadınlara oy verme hakkı verilmesi için kampanya başlattı. - 1925 - "Monkey Trial" olarak bilinen Scopes Davası'nda, Tennessee eyaletinde evrim öğretiminin yasaklanması tartışıldı. - 1943 - II. Dünya Savaşı sırasında, Müttefikler Sicilya'yı İtalyan ve Alman işgalinden kurtardılar. - 1969 - Apollo 11 astronotları Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, ay yüzeyine ilk inişi gerçekleştirdiler. - 1974 - Yunanistan'da askeri cunta yönetimi sona erdi ve eski başbakan Konstantin Karamanlis ülkeye geri döndü. - 1998 - ABD'nin Teksas eyaletinde James Byrd Jr., ırkçı bir saldırı sonucunda öldürüldü. Bu olay ırkçı şiddeti protesto gösterilerine yol açtı. - 2002 - Wall Street'te faaliyet gösteren muhasebe firması Arthur Andersen'e, Enron skandalındaki rolü nedeniyle hapis ve para cezası verildi. - 2011 - Norveç'te bir aşırı sağcı terörist, Oslo'da bir hükümet binasını bombaladı ve sonrasında bir gençlik kampına silahlı saldırıda bulundu. 77 kişi hayatını kaybetti.
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 127 Gösterim 0 Favori
  • “Üç silindirli” Koenigsegg Gemera hiç talep görmedi
    “Üç silindirli” Koenigsegg Gemera hiç talep görmedi
    LOG.COM.TR
    “Üç silindirli” Koenigsegg Gemera hiç talep görmedi
    Gerçekten çok etkileyici dört kişilik süper otomobil modeli Koenigsegg Gemera için çok da sürpriz olmayan bir detay gündeme geldi. Koenigsegg Gemera, kesinlikle Christian von Koenigsegg ve ekibinin şimdiye kadar hazırladığı en özel araçlar arasında yer alıyor. Çoğu süper otomobilden farklı olarak dört kişiyi rahatlıkla taşıyabilen ve buna ek olarak bir bagaj alanı dahi bulunan araç, daha çok hiper SUV'larda gördüğümüz bu konforu inanılmaz bir güç ile bir araya getiriyor. Koenigsegg, bu araçta kullanmak adına “Dark Matter” adını verdiği yeni bir “Radial Flux E-Motor” geliştirdi. Dünyanın ilk altı fazlı otomotiv sınıfı E-Motoru olarak geçen Dark Matter, tek başına tam 800 beygir (596 kW) güç ve 1.250 Nm tork üretiyor. Ancak Gemera sadece bu motor üzerine kurulmuyor. Geliştirilen motor istenirse “Tiny Friendly Giant” olarak geçen üç silindirli çift turbo motorla ya da temeli Jesko'dan gelen Koenigsegg'in 5.0 litrelik çift turbo V8 motoru ile kombinleyebiliyor. V8 motor seçilirse toplamda tam 2.300 beygir (1.715 kW) güç […] “Üç silindirli” Koenigsegg Gemera hiç talep görmedi yazısı ilk olarak Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.
    0 Yorum 0 Paylaşım 103 Gösterim 0 Favori
  • ‘Kitaplar, insanların hayal gücini besleyen, düşündüren ve genişleten bir hazine haznesidir.‘
    ‘Kitaplar, insanların hayal gücini besleyen, düşündüren ve genişleten bir hazine haznesidir.‘
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 100 Gösterim 0 Favori
  • Love
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 134 Gösterim 0 Favori
  • 25 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır:

    - 1906 - Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nda ilk defa çok partili seçimler yapıldı.

    - 1943 - II. Dünya Savaşı sırasında Müttefikler, İtalya'nın Sicilya adasına çıkartma yaptı.

    - 1956 - Mısır Devlet Başkanı Cemal Abdülnasır, Süveyş Kanalı'nın millileştirilmesini ilan etti.

    - 1965 - Bob Dylan, Newport Folk Festivali'nde ilk kez elektro gitar ile sahne aldı.

    - 1974 - Yunanistan'da askeri cunta yönetimi sona erdi, eski başbakan Konstantin Karamanlis ülkeye döndü.

    - 1978 - Louise Brown, tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ilk bebek oldu.

    - 2000 - Air France'a ait Concorde tipi bir uçak, Paris'ten New York'a giderken düştü, 113 kişi hayatını kaybetti.

    Bunlar 25 Temmuz'da yaşanan tarihi açıdan önemli bazı olaylardan birkaçı. Elbette geçmişte bu tarihte yaşanan başka önemli olaylar da mevcut.
    25 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır: - 1906 - Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nda ilk defa çok partili seçimler yapıldı. - 1943 - II. Dünya Savaşı sırasında Müttefikler, İtalya'nın Sicilya adasına çıkartma yaptı. - 1956 - Mısır Devlet Başkanı Cemal Abdülnasır, Süveyş Kanalı'nın millileştirilmesini ilan etti. - 1965 - Bob Dylan, Newport Folk Festivali'nde ilk kez elektro gitar ile sahne aldı. - 1974 - Yunanistan'da askeri cunta yönetimi sona erdi, eski başbakan Konstantin Karamanlis ülkeye döndü. - 1978 - Louise Brown, tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ilk bebek oldu. - 2000 - Air France'a ait Concorde tipi bir uçak, Paris'ten New York'a giderken düştü, 113 kişi hayatını kaybetti. Bunlar 25 Temmuz'da yaşanan tarihi açıdan önemli bazı olaylardan birkaçı. Elbette geçmişte bu tarihte yaşanan başka önemli olaylar da mevcut.
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 100 Gösterim 0 Favori
  • ‘Kitaplar bir insanın en sadık dostlarıdır; her zaman yanınızda olurlar, sizi yalnız bırakmazlar ve bilgi dolu dünyaları size sunarlar.‘
    ‘Kitaplar bir insanın en sadık dostlarıdır; her zaman yanınızda olurlar, sizi yalnız bırakmazlar ve bilgi dolu dünyaları size sunarlar.‘
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 99 Gösterim 0 Favori