• 20 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır:

    - 1881 - Sioux Kızılderilileri, Little Big Horn Muharebesi'nde General Custer komutasındaki Birleşik Devletler 7. Süvari Alayı'nı mağlup etti.

    - 1917 - I. Dünya Savaşı sırasında, Üçüncü Ypres Muharebesi başladı. Bu muharebe, Paschendaele'deki kanlı çatışmalar olarak bilinir.

    - 1944 - II. Dünya Savaşı'nda, Alman direnişi Adolf Hitler'in son başarılı suikast girişimini (20 Temmuz Planı olarak bilinir) takip eden günlerde çöktü.

    - 1969 - Ay yüzeyine ilk iniş Apollo 11 uzay aracıyla Neil Armstrong ve Buzz Aldrin tarafından gerçekleştirildi.

    - 1976 - ABD'de ilk kez Japon yerleşimcilerinin II. Dünya Savaşı sırasında yaşadığı yerlerden zorunlu tahliyesinin 40. yıldönümü resmen tanındı ve özür dilendi.

    - 2012 - Aurora, Colorado'daki bir sinema salonunda James Holmes tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda 12 kişi öldürüldü, 70'den fazla kişi yaralandı.
    20 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır: - 1881 - Sioux Kızılderilileri, Little Big Horn Muharebesi'nde General Custer komutasındaki Birleşik Devletler 7. Süvari Alayı'nı mağlup etti. - 1917 - I. Dünya Savaşı sırasında, Üçüncü Ypres Muharebesi başladı. Bu muharebe, Paschendaele'deki kanlı çatışmalar olarak bilinir. - 1944 - II. Dünya Savaşı'nda, Alman direnişi Adolf Hitler'in son başarılı suikast girişimini (20 Temmuz Planı olarak bilinir) takip eden günlerde çöktü. - 1969 - Ay yüzeyine ilk iniş Apollo 11 uzay aracıyla Neil Armstrong ve Buzz Aldrin tarafından gerçekleştirildi. - 1976 - ABD'de ilk kez Japon yerleşimcilerinin II. Dünya Savaşı sırasında yaşadığı yerlerden zorunlu tahliyesinin 40. yıldönümü resmen tanındı ve özür dilendi. - 2012 - Aurora, Colorado'daki bir sinema salonunda James Holmes tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda 12 kişi öldürüldü, 70'den fazla kişi yaralandı.
    Like
    2
    0 Yorum 0 Paylaşım 84 Gösterim 0 Favori
  • Xiaomi Mix Flip, Samsung Galaxy Z Fold 6’dan daha büyük bataryaya sahip
    Xiaomi Mix Flip, Samsung Galaxy Z Fold 6’dan daha büyük bataryaya sahip
    LOG.COM.TR
    Xiaomi Mix Flip, Samsung Galaxy Z Fold 6’dan daha büyük bataryaya sahip
    Xiaomi Mix Flip, Galaxy Z Fold 6'dan daha büyük bir bataryaya sahip. Samsung bu yüzden bugün ciddi eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Galaxy Note 7 faciasından sonra Samsung'un telefonlarında hızlı şarj ve batarya kapasitesi söz konusu olduğunda ciddi bir atılım olmadı. Hatta 2024 itibarıyla batarya ve şarj konusunda Samsung'u hemen hemen tüm rakipleri geride bırakıyor. Örneğin geçtiğimiz saatlerde tanıtılan Xiaomi'nin yeni dikey formlu kompakt katlanabilir telefon modeli Mix Flip (4.780 mAh), çok daha ufak olmasına rağmen yatay formlu Samsung Galaxy Z Fold 6'dan (4.400 mAh) daha büyük bataryaya sahip. Direkt olarak Galaxy Z Fold 6 rakibi yeni model Xiaomi Mix Fold 4 ise “5.100 mAh” bataryaya sahip. Mix Flip, şirketin dikey formdaki ilk çözümü ve gücünü Snapdragon 8 Gen 3 işlemciden alıyor. İçinde 6,86 inç boyutunda 1.5K 1-120 Hz LTPO OLED ekran taşıyan telefonun dışında ise 4,01 inç boyutunda dört kenardan kavisli bir LTPO 120 Hz ekrana yer veriliyor. 32 megapiksel […] Xiaomi Mix Flip, Samsung Galaxy Z Fold 6'dan daha büyük bataryaya sahip yazısı ilk olarak Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 87 Gösterim 0 Favori
  • ‘Kitaplar, insanın ruhunu besleyen en iyi gıdalardır.‘
    ‘Kitaplar, insanın ruhunu besleyen en iyi gıdalardır.‘
    Like
    2
    0 Yorum 0 Paylaşım 106 Gösterim 0 Favori
  • Like
    1
    2 Yorum 0 Paylaşım 107 Gösterim 0 Favori
  • 21 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır:

    - 1861 - Amerika Birleşik Devletleri'nde İç Savaş başladı. Kuzey ve Güney orduları ilk büyük çatışmasını Virginia'daki Bull Run Muharebesi'nde yaptı.

    - 1925 - "Mayakovski'nin intihar ettiği" açıklandı. Ünlü Rus şair Vladimir Mayakovski intihar etti.

    - 1954 - Cenevre Anlaşması imzalandı. Fransa, İngiltere, Sovyetler Birliği ve Çin Vietnam'ın geleceği hakkında anlaştı.

    - 1969 - Ay'a insan ayak basması: Apollo 11 uzay aracı Ay'a iniş yaptı ve Neil Armstrong Ay yüzeyine adım atan ilk insan oldu.

    - 2011 - Norveç'te terörist Anders Behring Breivik, Oslo yakınlarındaki bir gençlik kampına saldırarak 77 kişiyi öldürdü.

    Bunlar 21 Temmuz tarihinde yaşanan bazı önemli olaylardan sadece birkaçı. Tarihte pek çok önemli hadisenin bu tarihte meydana geldiğini söyleyebiliriz.
    21 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır: - 1861 - Amerika Birleşik Devletleri'nde İç Savaş başladı. Kuzey ve Güney orduları ilk büyük çatışmasını Virginia'daki Bull Run Muharebesi'nde yaptı. - 1925 - "Mayakovski'nin intihar ettiği" açıklandı. Ünlü Rus şair Vladimir Mayakovski intihar etti. - 1954 - Cenevre Anlaşması imzalandı. Fransa, İngiltere, Sovyetler Birliği ve Çin Vietnam'ın geleceği hakkında anlaştı. - 1969 - Ay'a insan ayak basması: Apollo 11 uzay aracı Ay'a iniş yaptı ve Neil Armstrong Ay yüzeyine adım atan ilk insan oldu. - 2011 - Norveç'te terörist Anders Behring Breivik, Oslo yakınlarındaki bir gençlik kampına saldırarak 77 kişiyi öldürdü. Bunlar 21 Temmuz tarihinde yaşanan bazı önemli olaylardan sadece birkaçı. Tarihte pek çok önemli hadisenin bu tarihte meydana geldiğini söyleyebiliriz.
    Like
    2
    0 Yorum 0 Paylaşım 102 Gösterim 0 Favori
  • ‘Çocuklar, sizin en iyi öğretmenlerinizdir.‘
    ‘Çocuklar, sizin en iyi öğretmenlerinizdir.‘
    Like
    2
    0 Yorum 0 Paylaşım 103 Gösterim 0 Favori
  • 22 Temmuz tarihinde geçmişte gerçekleşen bazı önemli olaylar şunlardır:

    - 1946 - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

    - 1933 - Wiley Post, dünyanın çevresini tek motorlu uçakla solo uçuş yapan ilk kişi oldu.

    - 1894 - Japonya ve Çin arasında patlak veren I. Çin-Japon Savaşı resmen başladı.

    - 1914 - Avusturya Macaristan, Sırbistan'a ultimatom vererek 1. Dünya Savaşı'nın fitilini ateşledi.

    - 1933 - Amerikalı havacı Amelia Earhart, kadın olarak Atlantik'i kesintisiz solo uçuş yapan ilk kişi oldu.

    - 1937 - Alabama eyaletinde Scottsboro davasında mahkum edilen 9 siyahi genç serbest bırakıldı.

    - 1991 - Sırbistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilan etmesiyle Yugoslavya parçalandı.

    - 2011 - Norveç'te gerçekleşen terör saldırılarında 77 kişi öldü.
    22 Temmuz tarihinde geçmişte gerçekleşen bazı önemli olaylar şunlardır: - 1946 - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ilk toplantısını gerçekleştirdi. - 1933 - Wiley Post, dünyanın çevresini tek motorlu uçakla solo uçuş yapan ilk kişi oldu. - 1894 - Japonya ve Çin arasında patlak veren I. Çin-Japon Savaşı resmen başladı. - 1914 - Avusturya Macaristan, Sırbistan'a ultimatom vererek 1. Dünya Savaşı'nın fitilini ateşledi. - 1933 - Amerikalı havacı Amelia Earhart, kadın olarak Atlantik'i kesintisiz solo uçuş yapan ilk kişi oldu. - 1937 - Alabama eyaletinde Scottsboro davasında mahkum edilen 9 siyahi genç serbest bırakıldı. - 1991 - Sırbistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilan etmesiyle Yugoslavya parçalandı. - 2011 - Norveç'te gerçekleşen terör saldırılarında 77 kişi öldü.
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 98 Gösterim 0 Favori
  • Laboratuvarda üretilen etler, evcil hayvan mamaları için onay aldı
    Laboratuvarda üretilen etler, evcil hayvan mamaları için onay aldı
    CHIP.COM.TR
    Laboratuvarda üretilen etler, evcil hayvan mamaları için onay aldı
    İngiltere bir ilke imza attı ve laboratuvarda üretilen etlerin evcil hayvan mamalarında kullanılmasını onayladı. Şimdi gözler, bu mamaların hayvan sahipleri tarafından ne kadar kabul göreceğine çevrilmiş durumda.
    0 Yorum 0 Paylaşım 89 Gösterim 0 Favori
  • ‘Kitaplar bir insanın en iyi dostlarıdır.‘
    ‘Kitaplar bir insanın en iyi dostlarıdır.‘
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 101 Gösterim 0 Favori
  • Haha
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 125 Gösterim 0 Favori