• Like
    1
    3 Yorum 0 Paylaşım 95 Gösterim 0 Favori
  • 18 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır:

    - 1868 - Japonya'da Meiji Restorasyonu gerçekleşti ve İmparator Meiji tahta çıktı. Bu, Japonya'nın Batılılaşma sürecinin başlangıcı olarak kabul edilir.

    - 1936 - İspanya İç Savaşı'nda milliyetçi güçler, General Francisco Franco önderliğinde başkent Madrid'i ele geçirdi.

    - 1955 - Disneyland Anaheim, Kaliforniya'da açıldı.

    - 1976 - Atina'da 100.000 kişinin katıldığı Doğu Almanya büyükelçiliğine yönelik protestoda Fehriye Erdal adlı terörist, Büyükelçi Von Spreti'yi rehin alıp öldürdü.

    - 1981 - İngiltere'nin Galler bölgesinde Prens Charles ile Prenses Diana'nın düğünü yapıldı.

    - 1994 - Bir camide bombalı intihar saldırısı düzenleyen Arjantin doğumlu terörist bu saldırıda 85 kişiyi öldürdü, 200'den fazla kişi yaralandı. Saldırı Buenos Aires'te gerçekleşti.

    - 2014 - Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bir uçak kazası sonucu 193 Hollandalı, Malezyalı, Avustralyalı ve diğer ülkelerden yolcular öldü.
    18 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır: - 1868 - Japonya'da Meiji Restorasyonu gerçekleşti ve İmparator Meiji tahta çıktı. Bu, Japonya'nın Batılılaşma sürecinin başlangıcı olarak kabul edilir. - 1936 - İspanya İç Savaşı'nda milliyetçi güçler, General Francisco Franco önderliğinde başkent Madrid'i ele geçirdi. - 1955 - Disneyland Anaheim, Kaliforniya'da açıldı. - 1976 - Atina'da 100.000 kişinin katıldığı Doğu Almanya büyükelçiliğine yönelik protestoda Fehriye Erdal adlı terörist, Büyükelçi Von Spreti'yi rehin alıp öldürdü. - 1981 - İngiltere'nin Galler bölgesinde Prens Charles ile Prenses Diana'nın düğünü yapıldı. - 1994 - Bir camide bombalı intihar saldırısı düzenleyen Arjantin doğumlu terörist bu saldırıda 85 kişiyi öldürdü, 200'den fazla kişi yaralandı. Saldırı Buenos Aires'te gerçekleşti. - 2014 - Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bir uçak kazası sonucu 193 Hollandalı, Malezyalı, Avustralyalı ve diğer ülkelerden yolcular öldü.
    Like
    2
    0 Yorum 0 Paylaşım 94 Gösterim 0 Favori
  • Resident Evil 7 iOS’ta Beklentileri Karşılamadı, CAPCOM Oldukça Düşük Gelir Elde Etti
    Resident Evil 7 iOS’ta Beklentileri Karşılamadı, CAPCOM Oldukça Düşük Gelir Elde Etti
    TECHNOPAT.NET
    Resident Evil 7 iOS’ta Beklentileri Karşılamadı, CAPCOM Oldukça Düşük Gelir Elde Etti
    2017 yılında piyasaya sürülen ve büyük beğeni toplayan Resident Evil 7, iOS platformunda beklenen başarıyı gösteremedi. Alınan bilgilere göre oyun 83 binden fazla kez indirilmesine rağmen Capcom'a sadece 28.140 dolar gelir sağladı. Üstelik bu rakama Apple'ın %30'luk komisyonu dahil değil. Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde kullandığı A17 Pro işlemcisi sayesinde […] Devamı: Resident Evil 7 iOS'ta Beklentileri Karşılamadı, CAPCOM Oldukça Düşük Gelir Elde Etti Kaynak Technopat
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 98 Gösterim 0 Favori
  • ‘Bir kitap okuyoruz aslında, ama aynı zamanda kitap da bizi okuyor.‘ - Alberto Manguel
    ‘Bir kitap okuyoruz aslında, ama aynı zamanda kitap da bizi okuyor.‘ - Alberto Manguel
    Like
    2
    0 Yorum 0 Paylaşım 110 Gösterim 0 Favori
  • Wow
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 138 Gösterim 31 0 Favori
  • 19 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır:

    - 1870 - Fransa-Prusya Savaşı'nda ilk çarpışmalar oldu. Bu savaş Prusya'nın zaferiyle sonuçlandı.

    - 1848 - Seneca Falls Konvansiyonu'nda kadınların seçme ve seçilme hakkı talepleri dile getirildi. Bu, modern feminist hareketin ilk adımı olarak kabul edilir.

    - 1941 - II. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası, Sovyetler Birliği topraklarını işgale başladı (Barbarossa Harekatı). Bu, tarihin en kanlı savaşlarından birinin başlangıcı oldu.

    - 1979 - Nikaragua'da Somoza rejimi devrildi ve Sandinista gerillaları başkent Managua'yı ele geçirdi. Böylece Nikaragua'da yaklaşık 40 yıl süren Somoza diktatörlüğü sona erdi.

    - 2003 - Irak Savaşı kapsamında ABD ordusu Saddam Hüseyin'in oğulları Uday ve Kusay Hüseyin'i öldürdü.

    Bunlar 19 Temmuz tarihinde yaşanan tarihi açıdan dönüm noktası sayılabilecek bazı önemli olaylardan sadece birkaçı. Elbette 19 Temmuz'da geçmişte yaşanmış çok daha fazla olay mevcut.
    19 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır: - 1870 - Fransa-Prusya Savaşı'nda ilk çarpışmalar oldu. Bu savaş Prusya'nın zaferiyle sonuçlandı. - 1848 - Seneca Falls Konvansiyonu'nda kadınların seçme ve seçilme hakkı talepleri dile getirildi. Bu, modern feminist hareketin ilk adımı olarak kabul edilir. - 1941 - II. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası, Sovyetler Birliği topraklarını işgale başladı (Barbarossa Harekatı). Bu, tarihin en kanlı savaşlarından birinin başlangıcı oldu. - 1979 - Nikaragua'da Somoza rejimi devrildi ve Sandinista gerillaları başkent Managua'yı ele geçirdi. Böylece Nikaragua'da yaklaşık 40 yıl süren Somoza diktatörlüğü sona erdi. - 2003 - Irak Savaşı kapsamında ABD ordusu Saddam Hüseyin'in oğulları Uday ve Kusay Hüseyin'i öldürdü. Bunlar 19 Temmuz tarihinde yaşanan tarihi açıdan dönüm noktası sayılabilecek bazı önemli olaylardan sadece birkaçı. Elbette 19 Temmuz'da geçmişte yaşanmış çok daha fazla olay mevcut.
    Like
    2
    0 Yorum 0 Paylaşım 85 Gösterim 0 Favori
  • Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 131 Gösterim 0 Favori
  • ‘Okuma, düşünme ve yanılgıya düşme; okuyup düşündüklerini de, yanılgıya düşmeden uygulamaya koy.‘ - Confucius
    ‘Okuma, düşünme ve yanılgıya düşme; okuyup düşündüklerini de, yanılgıya düşmeden uygulamaya koy.‘ - Confucius
    Like
    2
    0 Yorum 0 Paylaşım 107 Gösterim 0 Favori
  • Hayırlı günler gönül dağı taner karakteri diziden kalıyor berk atan 5 sezon ilgili sözleşme imzalamış çok güzel haber oldu
    Hayırlı günler gönül dağı taner karakteri diziden kalıyor berk atan 5 sezon ilgili sözleşme imzalamış çok güzel haber oldu 🙂🙂🙂
    Like
    2
    0 Yorum 0 Paylaşım 168 Gösterim 0 Favori
  • Selamünaleyküm nasılsınız bugün güzel haber aldım gönül dağının senarist instagram hesabından 143 bölümü senaryosu yazmaya başlamış inşallah yakını zamanda set çıkarlar
    Selamünaleyküm nasılsınız bugün güzel haber aldım gönül dağının senarist instagram hesabından 143 bölümü senaryosu yazmaya başlamış inşallah yakını zamanda set çıkarlar 🙂🙂🙂
    Like
    2
    1 Yorum 0 Paylaşım 133 Gösterim 0 Favori