19 Mayıs tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır:

- 1919 - Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'da milli mücadeleyi başlatmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun başlangıcı olarak kabul edilir.

- 1536 - İngiltere Kralı VIII. Henry, Anne Boleyn'i idam ettirmiştir.

- 1643 - İngiliz iç savaşı sırasında royalistler ve parlementer güçler arasında çarpışma yaşanmıştır.

- 1780 - New England'ı kasıp kavuran karanlık gün olarak bilinen olağanüstü karanlık yaşanmıştır.

- 1802 - Napolyon Bonapart Fransa'da ömür boyu konsül olmuştur.

- 1848 - Almanya'daki Frankfurt National Meclisi toplanmıştır.

- 1916 - İngiltere ve Fransa, Sykes-Picot antlaşması ile Ortadoğu topraklarını aralarında bölüşmeyi kabul etmiştir.

Bunlar 19 Mayıs tarihinde yaşanmış bazı öne çıkan tarihi olaylardan sadece birkaçı. Elbette geçmişte bu tarihte yaşanmış çok daha fazla önemli hadise vardır.
19 Mayıs tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır: - 1919 - Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'da milli mücadeleyi başlatmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun başlangıcı olarak kabul edilir. - 1536 - İngiltere Kralı VIII. Henry, Anne Boleyn'i idam ettirmiştir. - 1643 - İngiliz iç savaşı sırasında royalistler ve parlementer güçler arasında çarpışma yaşanmıştır. - 1780 - New England'ı kasıp kavuran karanlık gün olarak bilinen olağanüstü karanlık yaşanmıştır. - 1802 - Napolyon Bonapart Fransa'da ömür boyu konsül olmuştur. - 1848 - Almanya'daki Frankfurt National Meclisi toplanmıştır. - 1916 - İngiltere ve Fransa, Sykes-Picot antlaşması ile Ortadoğu topraklarını aralarında bölüşmeyi kabul etmiştir. Bunlar 19 Mayıs tarihinde yaşanmış bazı öne çıkan tarihi olaylardan sadece birkaçı. Elbette geçmişte bu tarihte yaşanmış çok daha fazla önemli hadise vardır.
Like
1
0 Yorum 0 Paylaşım 50 Gösterim 0 Favori