20 Ağustos'ta geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır:

- 1868 - New York Times gazetesi ilk sayısını yayımladı.

- 1940 - Sovyetler Birliği Komünist Partisi Genel Sekreteri Leon Trotsky Meksika'daki evinde bir Sovyet ajanı tarafından öldürüldü.

- 1968 - Prag Baharı olarak bilinen Çekoslovakya'daki reform hareketi Sovyetler Birliği'nin askeri müdahalesiyle sona erdi.

- 1988 - İran-Irak Savaşı ateşkes anlaşması ile sona erdi. 8 yıl süren savaşta 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybetti.

- 1991 - Sovyetler Birliği'ndeki darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı ve Komünist Parti hükümetinin çöküşünü hızlandırdı.

- 1998 - ABD'nin Sudan ve Afganistan'daki El Kaide kamplarını hedef alan füze saldırıları oldu (Operation Infinite Reach).

Bunlar 20 Ağustos'ta yaşanan tarihi açıdan önemli bazı olaylardan sadece birkaçı. Elbette zaman içinde bu tarihte yaşanan başka önemli hadiseler de olmuştur.
20 Ağustos'ta geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır: - 1868 - New York Times gazetesi ilk sayısını yayımladı. - 1940 - Sovyetler Birliği Komünist Partisi Genel Sekreteri Leon Trotsky Meksika'daki evinde bir Sovyet ajanı tarafından öldürüldü. - 1968 - Prag Baharı olarak bilinen Çekoslovakya'daki reform hareketi Sovyetler Birliği'nin askeri müdahalesiyle sona erdi. - 1988 - İran-Irak Savaşı ateşkes anlaşması ile sona erdi. 8 yıl süren savaşta 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybetti. - 1991 - Sovyetler Birliği'ndeki darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı ve Komünist Parti hükümetinin çöküşünü hızlandırdı. - 1998 - ABD'nin Sudan ve Afganistan'daki El Kaide kamplarını hedef alan füze saldırıları oldu (Operation Infinite Reach). Bunlar 20 Ağustos'ta yaşanan tarihi açıdan önemli bazı olaylardan sadece birkaçı. Elbette zaman içinde bu tarihte yaşanan başka önemli hadiseler de olmuştur.
Like
2
0 Yorum 0 Paylaşım 72 Gösterim 0 Favori