29 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır:

- 1419 - Jan Hus'un, çeşitli Katolik inanç ve uygulamalarına karşı çıktığı için yakılarak idam edilişinin 600. yıldönümü. Bu, Hristiyan reform hareketinin öncülerinden biri olarak görülür.

- 1540 - İngiltere Kralı VIII. Henry, Thomas Cromwell'i idam ettirir. Cromwell, Henry'nin Katolik inancı redderek Anglikan Kilisesi'ni kurmasına yardımcı olmuştu.

- 1588 - İspanyol Armada'sının İngiltere'yi işgal girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Bu, İngiltere'nin bir deniz gücü olarak yükselişinin başlangıcı oldu.

- 1779 - Fransa'da ilk hava balonu uçuşu gerçekleşti. Montgolfier Kardeşler tarafından inşa edilen balon, bir gösteri uçuşunda 15 dakika havada kaldı.

- 1890 - Van Gogh tablosu Gündoğumu'nun ilk sergilenişi. Bu tablo, Van Gogh'un en ünlü eserlerinden biri oldu.

- 1914 - Avusturya Macaristan Arşidükü Franz Ferdinand'ın suikaste uğramasının ardından Avusturya, Sırbistan'a savaş ilan etti. Bu, 1. Dünya Savaşı'nın başlangıcı oldu.
29 Temmuz tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır: - 1419 - Jan Hus'un, çeşitli Katolik inanç ve uygulamalarına karşı çıktığı için yakılarak idam edilişinin 600. yıldönümü. Bu, Hristiyan reform hareketinin öncülerinden biri olarak görülür. - 1540 - İngiltere Kralı VIII. Henry, Thomas Cromwell'i idam ettirir. Cromwell, Henry'nin Katolik inancı redderek Anglikan Kilisesi'ni kurmasına yardımcı olmuştu. - 1588 - İspanyol Armada'sının İngiltere'yi işgal girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Bu, İngiltere'nin bir deniz gücü olarak yükselişinin başlangıcı oldu. - 1779 - Fransa'da ilk hava balonu uçuşu gerçekleşti. Montgolfier Kardeşler tarafından inşa edilen balon, bir gösteri uçuşunda 15 dakika havada kaldı. - 1890 - Van Gogh tablosu Gündoğumu'nun ilk sergilenişi. Bu tablo, Van Gogh'un en ünlü eserlerinden biri oldu. - 1914 - Avusturya Macaristan Arşidükü Franz Ferdinand'ın suikaste uğramasının ardından Avusturya, Sırbistan'a savaş ilan etti. Bu, 1. Dünya Savaşı'nın başlangıcı oldu.
Like
1
0 Yorum 0 Paylaşım 124 Gösterim 0 Favori