Gönül Dağı dizisinde ağıtçı hüseyin ile hayatımıza giren ve dizideki bir çok karakter tarafından da kullanılan ama anlamını kimsenin bilmediği "Zobor" kelimesinin ne anlama geldiğini merak edenler için konuyu araştırarak sizlerle paylaşıyoruz.

Dizideki oyuncuların sinirlendiği zaman kullanıdğı Zobor kelimesi ile ilgili sözlük yada diğer edebi kaynaklarda resmi bir anlam karşılığı bulunmamaktadır. Dizi içeriğinde de bu konu ile ilgili açıklama yapılan bir sahne yok ama dizide Ağıtçı Hüseyinin Oğlu Ramazan karakterini oynayan Cihat Süvari'nin "Vapurda Çay Simit Sohbet" programında yaptığı açıklamaya göre bu kelimenin herhangi bir anlamı yok ve Erdal Cindoruk tarafından sahnelerde kullanılan türetilmiş anlamsız bir kelime olduğu belirtilmiştir. 

 

Bazı kaynaklarda ise Zobor kelimesinin Türkmen obalarında kullanılan zobu kelimesinden türetildiği ifade edilmektedir. hiçbir işe yaramayan, aylak, gereksiz insan anlamları taşıyan bu türetiş dizideki kullanımıyla benzer bir ifade çağrıştırmaktadır.

 

Bu kelime ile ilgili daha fazla bilgiye sahip olan ziyaretçilerimiz bildiklerini bizimle paylaşarak diğer ziyaretçilerimizinde bu bilgiden faydalanmasını sağlayabilirler.