• "İyi insanlar, dünyayı değiştirebilmek için küçük adımlar atsalar da, bu adımların toplamı devasa bir fark yaratır."
    "İyi insanlar, dünyayı değiştirebilmek için küçük adımlar atsalar da, bu adımların toplamı devasa bir fark yaratır."
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 46 Gösterim 0 Favori
  • ‘Kitaplar, insanların kendi başlarına düşünebilecekleri şeyleri düşünmelerini sağlar.‘ - John Erskine
    ‘Kitaplar, insanların kendi başlarına düşünebilecekleri şeyleri düşünmelerini sağlar.‘ - John Erskine
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 45 Gösterim 0 Favori
  • Steam Deck için en popüler oyunlar artık günlük listelerle sunuluyor
    Steam Deck için en popüler oyunlar artık günlük listelerle sunuluyor
    TEKNOBLOG.COM
    Steam Deck için en popüler oyunlar artık günlük listelerle sunuluyor
    Valve, Steam Deck kullanıcılarının en çok oynadığı oyunları göstermek amacıyla yeni bir Steam Charts sayfası başlattı. Bu sayfa, Steam Deck'te en popüler olan oyunları günlük olarak güncelleyerek oyunculara sunacak. Böylelikle kullanıcılar, hangi oyunların bu taşınabilir konsolda en fazla tercih edildiğini kolayca görebilecekler. Bu yeni listeleme yöntemi, Steam Deck sahiplerine hangi oyunları oynayacakları konusunda yol gösterici olmayı hedefliyor. Valve, bir oyunun masaüstü bilgisayarda mükemmel çalışıyor olmasının, aynı deneyimi Steam Deck'te sunamayabileceğine dikkat çekiyor. Bu nedenle yeni listeler, sadece popüler oyunları değil, aynı zamanda Steam Deck'te en iyi performansı gösteren oyunları da belirtiyor. En popüler oyunlar için Steam'den yeni bir keşif yöntemi Valve'nin açıklamasına göre, günlük en çok oynanan 100 oyun listesi, geçmiş haftanın istatistiklerinden alınan verilerle oluşturuluyor. Bu veri toplama yöntemi, kullanıcıların oyun oynama alışkanlıklarını yansıtmak amacıyla tasarlandı. Valve, bu yeni listenin, Steam Deck kullanıcılarının hangi oyunlara ilgi gösterdiğini daha iyi anlamalarına yardımcı olacağını belirtiyor. Valve, listenin sadece oyuncu sayısına dayanmadığını, aynı zamanda her bir Steam Deck sahibinin en çok oynadığı oyunların da göz önünde bulundurulduğunu belirtti. Bu yöntemin, oyunlara olan “ilgi”yi ölçmek için kullanıldığını ifade etti. Şirketin The Verge sitesine yaptığı açıklamada, “En çok oynanan oyunları belirlerken kullandığımız metrik, benzersiz kullanıcılar ve ilginin bir kombinasyonudur. Hades 2 sadece bir aydır … Steam Deck için en popüler oyunlar artık günlük listelerle sunuluyor yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 43 Gösterim 0 Favori
  • Türkiye İMECE uydularıyla dünyanın her yerinden gözlem yapabilecek
    Türkiye İMECE uydularıyla dünyanın her yerinden gözlem yapabilecek
    TRTHABER.COM
    Türkiye İMECE uydularıyla dünyanın her yerinden gözlem yapabilecek
    Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'nin yeni onaylanan İMECE takım uydularıyla istediği yerden, istediği zamanda gözlem yapabileceğini söyledi.
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 44 Gösterim 0 Favori
  • ‘Savaş, sevgiye bir alternatif değildir. Sevgi, savaşı yener.‘
    ‘Savaş, sevgiye bir alternatif değildir. Sevgi, savaşı yener.‘
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 55 Gösterim 0 Favori
  • ABD dışına çıktı! Apple Vision Pro uluslararası pazarda
    ABD dışına çıktı! Apple Vision Pro uluslararası pazarda
    SHIFTDELETE.NET
    ABD dışına çıktı! Apple Vision Pro uluslararası pazarda
    Bu içerik ilk olarak ABD dışına çıktı! Apple Vision Pro uluslararası pazarda adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 50 Gösterim 0 Favori
  • “Kitaplar insanlık tarihinin hafızasıdır.”
    “Kitaplar insanlık tarihinin hafızasıdır.”
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 52 Gösterim 0 Favori
  • PlayStation Plus Temmuz 2024 oyunları: Milyarlarca silah ve buz üzerinde heyecan
    PlayStation Plus Temmuz 2024 oyunları: Milyarlarca silah ve buz üzerinde heyecan
    TEKNOBLOG.COM
    PlayStation Plus Temmuz 2024 oyunları: Milyarlarca silah ve buz üzerinde heyecan
    PlayStation Plus Temmuz 2024 oyunları dahilinde platform, üyelerini milyarlarca silah, buz üzerinde şutlar ve sabotaj tehdidi ile buluşturuyor. 2 Temmuz'dan itibaren PlayStation Plus üyeleri, bilim kurgu temalı Borderlands 3‘ün çılgınlık dolu dünyasından, buz üzerinde aksiyonun kalbine NHL 24‘e ve Among Us ile uzayda geçen parti oyunun heyecanına kadar geniş bir oyun yelpazesine erişebilecekler. Ayrıca, 16 Temmuz itibarıyla sadece PlayStation Plus üyelerine özel Genshin Impact oyun içi ödül paketi de sunulacak. PlayStation Plus Temmuz 2024 oyunlarına Yakından Bakış Borderlands 3 | PS4, PS5 Galaksinin uç noktasında, askeri şirketler tarafından acımasızca sömürülen ve yağma ile şiddetle dolup taşan gezegenler grubu yer alıyor. İşte bu yer, eviniz – Borderlands. Şimdi, The Children of the Vault adında deli bir tarikat ortaya çıktı ve interstelar bir veba gibi yayılıyor. Düşmanları ve zorlukları bir ekip olarak yenin, ancak kazandıklarınız yalnızca size ait olacak – kimse yağmadan mahrum kalmayacak. NHL 24 | PS4, PS5 EA Sports NHL 24 ile buz üzerindeki aksiyonun yoğunluğunu hissedin. Yeni geliştirilen Exhaust Engine, yüksek baskılı oyunlardaki hızı ve yorgunluğu yeniden yaratırken, Total Control Skill Moves ve Vision Passing System'in yenilenmesi anlık stratejilerinizi genişletiyor ve bunları tam bir hassasiyetle uygulamanızı sağlıyor. Among Us | PS4, PS5 Bu benzersiz çevrimiçi parti oyununda takım çalışması, … PlayStation Plus Temmuz 2024 oyunları: Milyarlarca silah ve buz üzerinde heyecan yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 45 Gösterim 0 Favori
  • ‘Kitaplar, dünyayı değiştiremez ama insanları değiştirebilir.‘
    ‘Kitaplar, dünyayı değiştiremez ama insanları değiştirebilir.‘
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 46 Gösterim 0 Favori
  • 30-06 tarihinde geçmişte gerçekleşen bazı önemli olaylar şunlardır:

    - Roma İmparatorluğu'nun ikiye bölünmesi. Doğu Roma (Bizans) İmparatorluğu ve Batı Roma İmparatorluğu olarak ikiye ayrıldı.

    - Çin'de Jin Hanedanlığı'nın çöküşü ve Altı Hanedanlıklar döneminin başlangıcı.

    - Hristiyanlığın Roma İmparatorluğu içinde yayılmaya devam etmesi.

    - Hindistan'da Gupta İmparatorluğu'nun Altın Çağı. Bilim, sanat ve ticaretin gelişmesi.

    - Güney Amerika'da koruyucu duvarlar ve sulama kanalları inşa eden Nazca uygarlığının gelişmeye devam etmesi.

    - Afrika'da Aksum (Etiyopya) Krallığı'nın ticaret ve kültürel etkisinin yayılması.

    - Japonya'da Yamato Devleti'nin güçlenerek baskın hale gelmesi.

    Ancak 30-06 şeklindeki bu spesifik tarih formatı hakkında net bir bilgiye sahip değilim. Muhtemelen miladi takvime göre bir tarih değildir. Eğer daha spesifik bir tarih/olay hakkında bilgi arıyorsanız, lütfen daha fazla detay verin.
    30-06 tarihinde geçmişte gerçekleşen bazı önemli olaylar şunlardır: - Roma İmparatorluğu'nun ikiye bölünmesi. Doğu Roma (Bizans) İmparatorluğu ve Batı Roma İmparatorluğu olarak ikiye ayrıldı. - Çin'de Jin Hanedanlığı'nın çöküşü ve Altı Hanedanlıklar döneminin başlangıcı. - Hristiyanlığın Roma İmparatorluğu içinde yayılmaya devam etmesi. - Hindistan'da Gupta İmparatorluğu'nun Altın Çağı. Bilim, sanat ve ticaretin gelişmesi. - Güney Amerika'da koruyucu duvarlar ve sulama kanalları inşa eden Nazca uygarlığının gelişmeye devam etmesi. - Afrika'da Aksum (Etiyopya) Krallığı'nın ticaret ve kültürel etkisinin yayılması. - Japonya'da Yamato Devleti'nin güçlenerek baskın hale gelmesi. Ancak 30-06 şeklindeki bu spesifik tarih formatı hakkında net bir bilgiye sahip değilim. Muhtemelen miladi takvime göre bir tarih değildir. Eğer daha spesifik bir tarih/olay hakkında bilgi arıyorsanız, lütfen daha fazla detay verin.
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 41 Gösterim 0 Favori