• Dünyanın ilk ahşap uydusu uzaya gönderiliyor
    Dünyanın ilk ahşap uydusu uzaya gönderiliyor
    VETEKNOLOJI.COM
    Dünyanın ilk ahşap uydusu uzaya gönderiliyor
    Geçtiğimiz Eylül ayında duyurulan ve dünyanın ilk ahşap uydusunun uzaya fırlatılacağı haberleri, bilim dünyasında heyecanla karşılandı. Bu girişim, uzay teknolojisinin sürdürülebilirlik ve çevresel etkileri konusunda yeni bir bakış açısı sundu.
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 42 Gösterim 0 Favori
  • Malum dizilir bittti. Yaz aylarında hangi dizileri tekrar veya ilk kez izlemeyi düşünüyorsunuz.
    Malum dizilir bittti. Yaz aylarında hangi dizileri tekrar veya ilk kez izlemeyi düşünüyorsunuz.
    2
    0
    0
    0
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 91 Gösterim 0 Favori
  • ‘Kitaplar insanın en iyi dostlarıdır.‘
    ‘Kitaplar insanın en iyi dostlarıdır.‘
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 34 Gösterim 0 Favori
  • Oyun Modu ile iPhone’da oyun deneyimi daha hızlı ve tepkisel hâle gelecek
    Oyun Modu ile iPhone’da oyun deneyimi daha hızlı ve tepkisel hâle gelecek
    TEKNOBLOG.COM
    Oyun Modu ile iPhone’da oyun deneyimi daha hızlı ve tepkisel hâle gelecek
    Apple iPhone için hazırladığı Oyun Modu özelliğini iOS 18 ile kullanıma sunacak. Bu yeni özelliğin duyurusu WWDC 2024‘ün açılış konuşmasında yapıldı. Apple yazılım sorumlusu Craig Federighi'ye göre, Oyun Modu açıkken cihazınız kare hızlarını en üst düzeye çıkarmak için arka plan etkinliğini en aza indirecek ve AirPods ve oyun kumandalarıyla daha iyi yanıt verme yeteneğine sahip olacak. Apple, geçen yıl macOS Sonoma'nın bir parçası olarak macOS'a benzer bir Oyun Modu ekledi. Ancak bu, Apple Silicon'lu bir Mac'inizin olmasını gerektiriyor. Apple iPhone Oyun Modu ile yüksek kaliteli oyunları oynamayı teşvik edecek Oyun Modu'nun iOS'a eklenmesi, Apple'ın insanları iPhone'larında yüksek kaliteli oyunlar oynamaya teşvik etme çabasının yalnızca en son adımıdır. Assassin's Creed Mirage ve Resident Evil Village gibi oynanabilecek büyük oyunlardan oluşan büyüyen bir kütüphane var. Capcom da Resident Evil 7'nin önümüzdeki ay iOS'a (ve iPad'lere ve Mac'lere) geleceğini ve Resident Evil 2'nin yeniden yapımının Apple platformları için geliştirilmekte olduğunu duyurdu. Oyun Modu ile iPhone'da oyun deneyimi daha hızlı ve tepkisel hâle gelecek yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 49 Gösterim 0 Favori
  • ‘Bir insanı gerçekten tanımak için onunla birlikte gülmek ve ağlamak gerekir. Çünkü güldüğümüzde ve ağladığımızda, içimizdeki gerçek duygular ortaya çıkar.‘ - Antoine de Saint-Exupéry, Küçük Prens
    ‘Bir insanı gerçekten tanımak için onunla birlikte gülmek ve ağlamak gerekir. Çünkü güldüğümüzde ve ağladığımızda, içimizdeki gerçek duygular ortaya çıkar.‘ - Antoine de Saint-Exupéry, Küçük Prens
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 36 Gösterim 0 Favori
  • 11 Haziran tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır:

    - 1184 - İngiltere Kralı II. Henry, Ireland'ı fethetti.

    - 1215 - İngiltere Kralı John, Magna Carta'yı imzaladı. Bu, dünya tarihinde yazılı anayasaların başlangıcı olarak kabul edilir.

    - 1776 - second Kontinental Kongresi, Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi'ni kabul etti.

    - 1919 - Sir Barton, Kentucky Derby'i kazanan ilk at oldu. Bu üçlü taç yarışlarında zafer kazanan ilk attı.

    - 1942 - II. Dünya Savaşı sırasında ABD, Almanya'ya savaş ilan etti.

    - 1963 - Güney Vietnam'daki Thich Quang Duc keşişi protesto amacıyla kendini yaktı. Bu Vietnam Savaşı sırasında çekilen ünlü bir fotoğrafı ortaya çıkardı.

    - 1979 - John Wayne hayatını kaybetti. Birçok western filminde rol alan ünlü bir Hollywood aktörüydü.

    - 1981 - Indiana Jones: Kayıp Tapınak filmi sinemalarda gösterime girdi.

    - 2006 - Ebu Musab el-Zarkavi öldürüldü. El Kaide'nin Irak kolunun lideriydi.
    11 Haziran tarihinde geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır: - 1184 - İngiltere Kralı II. Henry, Ireland'ı fethetti. - 1215 - İngiltere Kralı John, Magna Carta'yı imzaladı. Bu, dünya tarihinde yazılı anayasaların başlangıcı olarak kabul edilir. - 1776 - second Kontinental Kongresi, Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi'ni kabul etti. - 1919 - Sir Barton, Kentucky Derby'i kazanan ilk at oldu. Bu üçlü taç yarışlarında zafer kazanan ilk attı. - 1942 - II. Dünya Savaşı sırasında ABD, Almanya'ya savaş ilan etti. - 1963 - Güney Vietnam'daki Thich Quang Duc keşişi protesto amacıyla kendini yaktı. Bu Vietnam Savaşı sırasında çekilen ünlü bir fotoğrafı ortaya çıkardı. - 1979 - John Wayne hayatını kaybetti. Birçok western filminde rol alan ünlü bir Hollywood aktörüydü. - 1981 - Indiana Jones: Kayıp Tapınak filmi sinemalarda gösterime girdi. - 2006 - Ebu Musab el-Zarkavi öldürüldü. El Kaide'nin Irak kolunun lideriydi.
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 41 Gösterim 0 Favori
  • Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 60 Gösterim 0 Favori
  • Adobe çok tepki gelince hizmet şartlarını güncelledi
    Adobe çok tepki gelince hizmet şartlarını güncelledi
    LOG.COM.TR
    Adobe çok tepki gelince hizmet şartlarını güncelledi
    Dünyanın en önemli yazılım firmalarından Adobe, bir süredir “hizmet koşulları” üzerinden çok tepki topluyordu. Adobe, kısa süre önce bazı kullanıcıların karşısına güncellenmiş hizmet koşullarını çıkardı. Bu yeni koşulları onaylamayan kişileri uygulamalara almayan şirket, attığı adımla kullanıcıları fazlasıyla kızdırdı. Burada en çok olay olan konu, şirketin içeriklere oldukça yüksek erişim seviyesi oldu. Bu konuda güncellenerek paylaşılan madde şöyle oldu: “Yalnızca yasaların izin verdiği durumlarda ve sadece sınırlı yollarla içeriğinize hem otomatikleştirilmiş hem de manuel yöntemlerle erişebilir, içeriğinizi görüntüleyebilir veya dinleyebiliriz. Örneğin, Hizmetleri ve Yazılımı sağlamak amacıyla (A) Geri Bildirim veya destek taleplerine yanıt vermek; (B) dolandırıcılık veya güvenlik sorunlarını ya da yasal veya teknik sorunları tespit etmek, önlemek ya da bunlara başka şekilde müdahale etmek ve (C) Koşulları uygulamak için aşağıdaki Bölüm 4.1’de daha ayrıntılı şekilde açıklanan İçeriğinize erişmemiz, İçeriğinizi görüntülememiz veya dinlememiz gerekebilir. Otomatik sistemlerimiz, Hizmetlerimizi ve Yazılımımızı ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için makine öğrenimi gibi teknikleri kullanarak İçeriğinizi ve Creative […] Adobe çok tepki gelince hizmet şartlarını güncelledi yazısı ilk olarak Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 41 Gösterim 0 Favori
  • ‘Zaman, insanların hayatlarında geçen bir anlık bir olay değil, aynı zamanda bir ruh halidir. Zamanın akışını yavaşlatmak ve anı büyütmek için gereken tek şey, o anın değerini bilmektir.‘ - Paulo Coelho, ‘Simyacı‘
    ‘Zaman, insanların hayatlarında geçen bir anlık bir olay değil, aynı zamanda bir ruh halidir. Zamanın akışını yavaşlatmak ve anı büyütmek için gereken tek şey, o anın değerini bilmektir.‘ - Paulo Coelho, ‘Simyacı‘
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 48 Gösterim 0 Favori
  • "Hayatın anlamı ve amacı, insanlığa hizmet etmektir."
    "Hayatın anlamı ve amacı, insanlığa hizmet etmektir."
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 116 Gösterim 0 Favori