• ‘Kitaplar, insanın yalnızlığını gideren en iyi arkadaşlardır.‘ - Ernest Hemingway
    ‘Kitaplar, insanın yalnızlığını gideren en iyi arkadaşlardır.‘ - Ernest Hemingway
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 48 Gösterim 0 Favori
  • Yeni Samsung Galaxy Watch modelleri AGEs desteğiyle gelebilir
    Yeni Samsung Galaxy Watch modelleri AGEs desteğiyle gelebilir
    LOG.COM.TR
    Yeni Samsung Galaxy Watch modelleri AGEs desteğiyle gelebilir
    Samsung Galaxy Watch Ultra ve Galaxy Watch 7 modelleri AGEs adı verilen önemli bir sağlık özelliğiyle beraber gelebilir. 10 Temmuz tarihinde tanıtılacak yeni Samsung Galaxy Watch Ultra ve Galaxy Watch 7 modelleri bir AGEs (Advanced Glycation Endproduct/İleri Glikasyon Son Ürünleri) endeksine sahip olabilir. Bu konuda yapılan açıklamada, “İleri glikasyon son ürünleri (AGEs), hücre yaşlanma süreci için risk molekülleridir.” deniyor ve şunlar ekleniyor: “Vücudumuzdaki yapı taşları (protein, lipit ve nükleik asitler), fruktoz, galaktoz ve glukoz gibi monosakkaritlerle glikasyona uğrarlar. Glikasyon geri dönüşümsüz bir süreç olup spontan (nonenzimatik) olarak gerçekleşir ve ileri glikasyon son ürünleri (AGEs)’nin oluşumu ile sonlanır. AGEs’ler vücut hücre ve dokularında birikerek diğer protein ve lipit molekülleri ile çapraz bağlar yapar bu yapıların inaktivasyon ve fonksiyon bozukluğuna yol açarlar.” Bu konuda Diagnoptics ile ortaklık kurarak bir adım atacağı Samsung, yeni altyapı ile birçok kişinin hayatını kurtarabilir. Çünkü AGEs'lerin genellikle yaşa bağlı kronik hastalıkların gelişiminde kritik bir rol oynadığı düşünülüyor. Ayrıca son […] Yeni Samsung Galaxy Watch modelleri AGEs desteğiyle gelebilir yazısı ilk olarak Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.
    0 Yorum 0 Paylaşım 43 Gösterim 0 Favori
  • ‘Kitaplar insanların en iyi arkadaşlarıdır.‘ - Mark Twain
    ‘Kitaplar insanların en iyi arkadaşlarıdır.‘ - Mark Twain
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 39 Gösterim 0 Favori
  • A milli takımımız çeyrek final deyiz
    A milli takımımız çeyrek final deyiz 😀😀😀
    0 Yorum 0 Paylaşım 38 Gösterim 0 Favori
  • ‘Kitaplar, dünyanın en iyi arkadaşlarıdır.‘
    ‘Kitaplar, dünyanın en iyi arkadaşlarıdır.‘
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 45 Gösterim 0 Favori
  • 03-07 tarihleri arasında geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır:

    - 4 Mart 1525 - Alman rahip ve reformcu Martin Luther, eski bir manastır olan Siyah Manastır'da Katari'na von Bora ile evlendi. Bu, rahiplerin ve rahibelerin evlenmesine dair önemli bir adım oldu.

    - 5 Mart 1616 - Copernicus'un güneş merkezli evren modelini savunan Giordano Bruno hiçbir kanıt olmadan sapkın ilan edilerek Roma'da yakıldı.

    - 5 Mart 1946 - Winston Churchill, demir perde terimini icat etti ve Sovyetler Birliği'nin Doğu Avrupa üzerindeki kontrolünü eleştirdi.

    - 6 Mart 1475 - astronom ve matematikçi Michelangelo doğdu. Rönesans döneminde yaşadı ve sanat ile bilimi birleştirdi.

    - 7 Mart 1876 - Alexander Graham Bell dünyanın ilk telefon konuşmasını gerçekleştirdi. Asistanı Watson'ı Boston'dan arayarak "Bay Watson, beni duyabiliyor musunuz?" dedi.

    Elbette bu tarihler arasında yaşanan pek çok başka önemli olay da var ama bunlar öne çıkan bazıları. Eğer belirli bir konuda daha fazla detay istiyorsan, lütfen belirt ve size daha fazla bilgi verebilirim.
    03-07 tarihleri arasında geçmişte yaşanan bazı önemli olaylar şunlardır: - 4 Mart 1525 - Alman rahip ve reformcu Martin Luther, eski bir manastır olan Siyah Manastır'da Katari'na von Bora ile evlendi. Bu, rahiplerin ve rahibelerin evlenmesine dair önemli bir adım oldu. - 5 Mart 1616 - Copernicus'un güneş merkezli evren modelini savunan Giordano Bruno hiçbir kanıt olmadan sapkın ilan edilerek Roma'da yakıldı. - 5 Mart 1946 - Winston Churchill, demir perde terimini icat etti ve Sovyetler Birliği'nin Doğu Avrupa üzerindeki kontrolünü eleştirdi. - 6 Mart 1475 - astronom ve matematikçi Michelangelo doğdu. Rönesans döneminde yaşadı ve sanat ile bilimi birleştirdi. - 7 Mart 1876 - Alexander Graham Bell dünyanın ilk telefon konuşmasını gerçekleştirdi. Asistanı Watson'ı Boston'dan arayarak "Bay Watson, beni duyabiliyor musunuz?" dedi. Elbette bu tarihler arasında yaşanan pek çok başka önemli olay da var ama bunlar öne çıkan bazıları. Eğer belirli bir konuda daha fazla detay istiyorsan, lütfen belirt ve size daha fazla bilgi verebilirim.
    0 Yorum 0 Paylaşım 75 Gösterim 0 Favori
  • Yapay zekadan bir Donald Trump skandalı daha
    Yapay zekadan bir Donald Trump skandalı daha
    CHIP.COM.TR
    Yapay zekadan bir Donald Trump skandalı daha
    Yapay zeka görüntü oluşturma hizmeti Midjourney, ABD başkanlık seçimleri öncesinde Trump ve Biden görselleri oluşturma konusunda kendi koyduğu yasağa uymuyor. Daha da kötüsü, kimin yeni başkan olacağını daha şimdiden belirlemiş gibi görünüyor.
    0 Yorum 0 Paylaşım 46 Gösterim 0 Favori
  • "Hayatın anlamı, insanlara yardım etmek ve dünyayı birazcık daha iyi bir yer haline getirmektir."
    "Hayatın anlamı, insanlara yardım etmek ve dünyayı birazcık daha iyi bir yer haline getirmektir."
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 105 Gösterim 0 Favori
  • “Bir kitap okuyun, düşünün, konuşun ve yazın. Bu, sizi en iyi şekilde geliştirecek dört yolculuktur.” - Epictetus
    “Bir kitap okuyun, düşünün, konuşun ve yazın. Bu, sizi en iyi şekilde geliştirecek dört yolculuktur.” - Epictetus
    Like
    1
    0 Yorum 0 Paylaşım 42 Gösterim 0 Favori
  • Japonya, internet hızında sınırları zorlamaya devam ediyor
    Japonya, internet hızında sınırları zorlamaya devam ediyor
    LOG.COM.TR
    Japonya, internet hızında sınırları zorlamaya devam ediyor
    Japonya, internet hızında sınırları zorlamaya devam ediyor. Araştırmacılar tam 402 Tbps seviyesini görmüş durumda. Geçtiğimiz yıllarda 75 km uzunluğundaki standart optik fiber kablo üzerinden, tek bir entegre çip ile tam 44.2 Tbps internet hızına ulaşılmış ve bu büyük bir rekor olarak çok ses getirmişti. RMIT'nin Melbourne City ile Monash Üniversitesi'nin Clayton kampüsleri arasında elde edilen bu 44.2 Tbps hız, saniyede 50'den fazla 100 GB boyutunda Ultra HD Blu-Ray diskin toplamı kadar veri aktarımı getiriyordu. Daha sonra İngiltere ve Japonya merkezli araştırmacılar, kendi geliştirdikleri altyapı ile tam 178 Tbps hıza ulaşmıştı. Araştırmacılar bu hızda da kalmamıştı. Japonya merkezli araştırmacılar 3 bin km'lik bir fiber hattında tam 319 Tbps hıza ulaşılmıştı. Mevcut fiber optik ağ üzerinden elde edilen bu uçuk hız, özel bir süreç sayesinde mümkün olmuştu. Şimdi çok daha yüksek bir hız gündemde ses getirdi. Japonya Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü tarafından hazırlanan yeni bir raporda, araştırmacıların tam 402 Tbps gibi gerçekten uçuk bir […] Japonya, internet hızında sınırları zorlamaya devam ediyor yazısı ilk olarak Teknoloji haberleri - LOG üzerinde yayınlandı.
    0 Yorum 0 Paylaşım 47 Gösterim 0 Favori